Ponude
Napuljska Pizza u Sisku
01
Pizza Napoletana
Naša Napuljska pizza napravljena je od najkvalitetnijih sastojaka, s tankim i hrskavim tijestom. Svaki zalogaj omogućava putovanje u srce Italije. Isprobajte i osjetite razliku!


02
Mirisni Sastojci
Koristimo samo svježe, domaće sastojke poput zrelih rajčica i svježe mozzarelle. Naša posvećenost kvaliteti osigurava autentičnost svaki put.
03
Brza Dostava
Uživajte u besplatnoj dostavi do vaših vrata. Naša brza i efikasna usluga osigurava da vaša pizza dođe vruća i svježa, spremna za uživanje, a moguće je i osobno preuzimanje na lokaciji Pizzerie Gurman.

Napuljska pizza – Srce Italije na tanjuru
Miris svježe rajčice, rastopljeni sir koji se proteže svakim zalogajem, i lagano pougljeni rubovi tijesta što kriju tople mjehuriće zraka – sve to je napuljska pizza. No ova kulinarska ikona nije samo jelo; ona je živa tradicija, simbol kulture i ponosa Napulja, kolijevke pizze kakvu danas poznaje cijeli svijet.
Od hrane siromašnih do svjetske slave
Ulična hrana skromnih radnika Napulja u 18. stoljeću danas je jedno od najpoznatijih jela na svijetu. Izvorno zamišljena kao brz, ukusan i pristupačan obrok za ljude iz naroda, pizza je svoje mjesto pronašla u drvenim vitrinama uličnih pekarnica, gdje se prodavala na kriške – vruća, mirisna i začinjena s nekoliko jednostavnih sastojaka.
Prekretnica dolazi 1889. godine, kada kraljica Margherita di Savoia tijekom svog posjeta Napulju traži da kuša lokalni specijalitet. Pizzaiolo Raffaele Esposito u njezinu čast priprema pizzu u bojama talijanske zastave: crvena rajčica, bijela mozzarella i zeleni bosiljak. Rođena je Pizza Margherita – danas najpoznatija varijanta napuljske pizze.
Umjetnost jednostavnosti
Prava napuljska pizza priprema se po strogim pravilima, koja su s vremenom standardizirali majstori pizze okupljeni u Associazione Verace Pizza Napoletana. Ključno je njezino tijesto – lagano, prozračno, fermentirano 24 do 48 sati i ručno razvijeno, bez valjanja. Peče se u peći na drva, na temperaturi iznad 430 °C, i to ne dulje od 90 sekundi. Taj trenutak u peći čini razliku između dobre pizze i remek-djela.
Kora – takozvani cornicione – mora biti visoka, zračna i lagano pougljena, dok je sredina mekana, gotovo tekuća, ali nikad sirova. Svaki sastojak mora biti autentičan: rajčica San Marzano, mozzarella di bufala Campana, ekstra djevičansko maslinovo ulje i svježi listovi bosiljka. U toj jednostavnosti leži čarolija.
UNESCO-ova baština i kulinarska diplomacija
Godine 2017. UNESCO je prepoznao vještinu izrade napuljske pizze kao nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva. Ovo priznanje nije samo pohvala okusu, već i dubokom kulturnom značenju koje pizza ima za narod Napulja. Priprema pizze prenosi se generacijama, uz neizostavne priče, strast i poštovanje prema zanatu.
Više od jela – pizza kao način života
Za Napolitance, pizza nije samo obrok. To je društveni ritual, povod za okupljanje, izvor ponosa i identiteta. Svaka peć, svaki pizzaiolo, svaki zalogaj nosi priču o gradu koji je kroz stoljeća znao spojiti siromaštvo i bogatstvo duha u jedno jednostavno jelo.
Napuljska pizza ostaje jedno od rijetkih gastronomskih iskustava koje, unatoč globalnoj popularnosti, i dalje zahtijeva vjernost izvornosti. Jer prava Pizza Napoletana ne priznaje prečace. Ona traži vrijeme, ruke koje znaju, i vatru koja razumije.
Оva pizzeria pruža najbolju pizzu koju sam ikada probala! Prava talijanska iskustva na svakom zalogaju. Preporučujem svima!
Ana Marija